Cursuri şi ateliere robotică

Ateliere si cursuri robotica

Cursurile noastre sunt special concepute să ofere experiențe de învățare valoroase, prin joacă, pentru categorii de vârstă specifice.


Ateliere si cursuri robotica pentru copii

Copiii sunt ghidați și ajutați să rezolve diverse probleme prin gândire creativă, logică și muncă în echipă. Clasele noastre oferă un mediu de învățare sigur și distractiv, unde copiii își extind conștiința de sine și de lucrurile înconjurătoare prin gândire creativă. Cursurile îi implică pe copii în activități distractive, în măsura în care își dezvoltă abilitățile sociale, gândirea critică și abilitatea de a rezolva problemele.

Cursuri after-school și tabere de vară – pentru un număr maxim de 16 copii/workshop.

Punem la dispoziția elevilor toate materialele necesare desfășurării cursurilor.

Scopul nostru este de a oferi o experiență educațională inedită, distractiva și inovatoare.

Ateliere si cursuri robotica cu piese LEGO

Atelierul de introducere in Robotica WeDo®

Incurajeaza invatarea prin joaca prin construirea de modele distractive cu motoare si senzori. Acestea sunt apoi conectate la calculator pentru a le programa diferite comportamente, folosind un limbaj de programare vizual, de tipul drag and drop. Modelul va efectua comportamentele programate, spre bucuria si veselia copiilor. Se recomanda copiilor de 6 – 7 ani.

Cursuri de robotica pentru copii

NOU!Atelierul de introducere in robotica WeDo 2.0®

Ofera oportunitatea de a introduce elementele de programare in randul copiilor de 8 – 10 ani. Incurajeaza invatarea prin joaca prin construirea de modele LEGO distractive cu motoare si senzori. Acestea sunt apoi programate cu ajutorul soft-ului interactiv sa execute diverse miscari si sarcini, iar hub-ul inteligent pe care se descarca programale prin Bluetooth face ca modelul sa se miste complet independent. Copiii sunt motivati se rezolve provocari stiintifice din viata reala prin insusuirea unor notiuni de inginerie, stiinta, tehnologie si programare, toate acestea prin experiente si investigatii practice. Se recomanda copiilor de 8 – 10 ani care au parcurs primul nivel de WeDo si cuprinde doua module a 8 saptamani.

Ateliere de robotica pentru copii

Atelierul de Robotica si Programare Mindstorm EV3®

Combina constructiile LEGO® cu soft-ul si activitatile curiculare, copiii pot construi, programa si controla roboti, bazandu-se pe tehnologia roboticii din viata reala. Aceste ateliere ofera oportunitatea de a introduce copiii in tainele programarii intr-un mod practic, distractiv si interactiv.
Rezolvand provocarile roboticii, copii vor programa, testa si modifica instructiuni dintr-o varietate de comportamente ale robotilor pentru a indeplini diverse activitati, folosind senzori, motoare si unitati inteligente precum si un soft de programare cu o interfata usor de retinut. Setul contine o multitudine de senzori – senzorul de ultrasunete, senzorul de culoare, senzorul de atingere, motoare si o unitate inteligenta, fiecare cu mai multe functii si posibilitati de programare, cu ajutorul carora robotul poate fi programat sa indeplineasca diverse activitati inspirate din viata reala. Se desfasoara pe parcursul a 8 saptamani si se recomanda copiilor de 10 – 14 ani.

Cursuri de robotica cu piese LEGO

STORY STARTER

Un workshop în cadrul căruia copiii explorează lumea minunată a poveștilor, creează și prezintă diverse povestiri cu ajutorul pieselor LEGO.® Combinarea elementelor LEGO® cu soft-ul interactiv oferă o oportunitate unică de a consolida cunoștiințele de limbă și literatură, abilitatea de a crea povești, împreună cu dezvoltarea imaginației.

Cursuri de robotica pentru copii

MAȘINI & MECANISME

Elevii construiesc mașini și mecanisme simple și motorizate și investighează principiul lor de funcționare. Acest workshop permite copiilor să acționeze ca mici oameni de știință, ingineri și designeri, oferindu-le cadrul, mijloacele și sarcinile care dezvoltă creativitatea, cunoștiințele de tehnologie, știința și matematica. Recomandat copiilor de 8-12 ani.