ATELIERE de Robotică şi Construcţii cu piese LEGO®

ATELIERE de Robotică şi Construcţii cu piese LEGO pentru copii

Atelierele EduBricks sunt o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea şi imaginaţia copiilor, folosind piese LEGO® şi ştiinţa. Cursurile constau în diverse proiecte specifice fiecărei vârste ce folosesc elemente din ştiinţă, matematică, fizică, mecanică, literatură, robotică şi programare. La fiecare şedinţă se construiesc modele noi din piese LEGO® care apoi prind viaţă cu ajutorul tehnologiei.

Atelierele de robotica şi construcţii cu piese LEGO® EduBricks combină cele mai mari pasiuni ale copiilor, piesele LEGO® si calculatorul, introducându-i in tainele roboticii şi programării in cadrul unor activităţi educaţionale inedite, distractive si inovatoare! Atelierele sunt special concepute să ofere experienţe de învăţare valoroase, prin activităţi practice, pentru categorii de vârstă specifice.

ATELIERE de Robotică şi Construcţii cu piese LEGO

Atelierul de introducere in Robotica WeDo®

Incurajeaza invatarea prin joaca prin construirea de modele distractive cu motoare si senzori. Acestea sunt apoi conectate la calculator pentru a le programa diferite comportamente, folosind un limbaj de programare vizual, de tipul drag and drop. Modelul va efectua comportamentele programate, spre bucuria si veselia copiilor. Se recomanda copiilor de 6 – 7 ani.

Data de începere: sâmbătă, 16 aprilie, ora 10:30

În data de 23.04 nu ţinem atelierele datorită Sărbătorilor de Paşte

Număr maxim de 10 copii in grupă, copiii vor lucra individual

Preţ modul - 600 lei/copil (8 şedinţe)

Locaţia: Sos. Kiseleff nr. 49 (în apropiere de Arcul de Triumf)

Notă: pentru aceste cursuri oferim a 9-a şedinţă gratuită pentru copiii care vor lipsi pe parcursul celor 8 şedinţe programate.

ATELIERE de Robotică şi Construcţii cu piese LEGO

NOU!Atelierul de introducere in robotica WeDo 2.0®

Ofera oportunitatea de a introduce elementele de programare in randul copiilor de 8 – 10 ani. Incurajeaza invatarea prin joaca prin construirea de modele LEGO® distractive cu motoare si senzori. Acestea sunt apoi programate cu ajutorul soft-ului interactiv sa execute diverse miscari si sarcini, iar hub-ul inteligent pe care se descarca programale prin Bluetooth face ca modelul sa se miste complet independent. Copiii sunt motivati se rezolve provocari stiintifice din viata reala prin insusuirea unor notiuni de inginerie, stiinta, tehnologie si programare, toate acestea prin experiente si investigatii practice. Se recomanda copiilor de 8 – 9 ani care au parcurs primul nivel de WeDo si cuprinde doua module a 8 saptamani.

Data de începere: sâmbătă, 16 aprilie ora 12:30

În data de 23.04 nu ţinem atelierele datorită Sărbătorilor de Paşte

Număr maxim de 10 copii in grupă, copiii vor lucra individual

Preţ modul - 600 lei/copil (8 şedinţe)

Locaţia: Sos. Kiseleff nr. 49 (în apropiere de Arcul de Triumf)

Notă: pentru aceste cursuri oferim a 9-a şedinţă gratuită pentru copiii care vor lipsi pe parcursul celor 8 şedinţe programate.

ATELIERE de Robotică şi Construcţii cu piese LEGO pentru copii

Atelierul de Robotica si Programare Mindstorm EV3®

Combina constructiile LEGO® cu soft-ul si activitatile curiculare, copiii pot construi, programa si controla roboti, bazandu-se pe tehnologia roboticii din viata reala. Aceste ateliere ofera oportunitatea de a introduce copiii in tainele programarii intr-un mod practic, distractiv si interactiv.
Rezolvand provocarile roboticii, copii vor programa, testa si modifica instructiuni dintr-o varietate de comportamente ale robotilor pentru a indeplini diverse activitati, folosind senzori, motoare si unitati inteligente precum si un soft de programare cu o interfata usor de retinut. Setul contine o multitudine de senzori – senzorul de ultrasunete, senzorul de culoare, senzorul de atingere, motoare si o unitate inteligenta, fiecare cu mai multe functii si posibilitati de programare, cu ajutorul carora robotul poate fi programat sa indeplineasca diverse activitati inspirate din viata reala. Se desfasoara pe parcursul a 8 saptamani si se recomanda copiilor de 10 – 14 ani.

Data de incepere a cursului: sambata, 21 martie 2020, ora 12:30

Durata unui atelier: 90 minute si se desfasoara saptamanal

In zilele de 11 si 18 aprilie nu se tin cursurile din cauza vacantei de primavara iar in data de 02 mai din cauza minivacantei de 1 mai

Pret : 600 lei /modul (8 sedinte in fiecare sambata)

Nr. maxim participanti: 12 copii/grupa

Locatia: Sos. Kiseleff, nr. 49, Sect. 1, Bucuresti (in cadrul scolii Little Genius)

Adresa: Sos. Kiseleff, nr. 49, Sect. 1, Bucuresti (in cadrul scolii Little Genius)

LEGO® SERIOUS PLAY® - Pentru companii

LEGO® SERIOUS PLAY® este o metodologie inovativă creată pentru a îmbunătăţi inovaţia şi performanţa în afaceri. Având la bază cercetări care demontrează că această metodă de învăţare hands-on minds-on are ca rezultat o înţelegere mai profundă a lumii înconjurătoare, precum şi a posibilităţilor existente, metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® adânceşte procesul de reflecţie şi sprijină un dialog mult mai eficient, pentru toţi cei din organizaţie.

Metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® are la bază un proces ce îşi are originea în esenţa pieselor şi sistemului LEGO®. Căutând un instrument pentru a debloca inovaţia în cadrul companiei, Grupul LEGO® a realizat că soluţia poate consta chiar în esenţa sistemului LEGO®; aşa cum Grupul LEGO® le spune copiilor de decenii “să îşi construiască visele”, tot asa şi adulţii pot construi viziunea lor pentru strategii de afaceri viitoare.

Cercetările arată că procesul în sine de a construi ceva , care apoi este discutat, poate conduce către un dialog mai valoros, cu mai multă conştientizare şi mai onest. Procesul creativ şi reflectiv de a construi ceva solicită creierul să funcţioneze în mod diferit, creând noi structuri neuronale care pot duce la conştientizarea unor noi perspective. În plus, la începutul unei discuţii, când toţi participanţii au un obiect construit în faţa lor – un obiect care reprezintă ceea ce cred ei că este important pentru subiectul în cauză, înainte ca cineva să fi spus ceva – oferă oportunitatea tuturor participanţilor să contribuie cu viziunea proprie asupra situaţiei, conferind tuturor acelaşi statut.

Când dăm contur şi formă imaginaţiei noastre, construind şi externalizând diferite concepte - făcându-le tangibile şi partajabile – putem reflecta atât noi, cât şi ceilalţi asupra lor. LEGO® SERIOUS PLAY® oferă un mediu în cadrul căruia activitatea este percepută ca fiind semnificativă, abilităţile individuale ale fiecăruia sunt în echilibru cu provocarea şi fiecare are posibilitatea să îşi exprime cunostinţele conştientizate.

Fiecare fază a procesului LEGO® SERIOUS PLAY® implică construirea cu piese LEGO®, folosind conexiunea dintre mâini şi minte. De aceea, tot ceea ce se discută reiese din procesul de construcţie, unde mâna şi mintea sunt conectate pentru a da o formă vizuală, metaforică pentru lucruri semnificative, emoţii sau relaţii. Metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® oferă un instrument sofisticat în cadrul unui grup pentru a face schimb de idei, ipoteze, înţelegeri, pentru a-i angaja într-un dialog eficient şi pentru a găsi soluţii semnificative pentru probleme reale.

LEGO® SERIOUS PLAY® - UN INSTRUMENT PENTRU CONSTRUIREA REZULTATELOR

Metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® este un proces radical, inovativ, inedit, creat pentru a dezvolta performanţa în afaceri. Se bazează pe convingerea că toţi participanţii pot avea o contribuţie în ceea ce priveşte discuţia, decizia şi rezultatul final. Piesele funcţionează ca nişte catalizatori care, atunci când sunt folosite pentru a construi metafore, declanşează găsirea unor soluţii care nu erau conştientizate până în acel moment.

Participanţii îşi vor dezvolta abilitatea de a comunica mai eficient, de a-şi folosi imaginaţia mai usor, şi de a-şi aborda munca cu mai multă încredere, implicare şi înţelegere. Metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® foloseşte abilitatea de a imagina, de a descrie şi de a înţelege situaţii de afaceri, de a iniţia schimbarea şi îmbunătăţirea unor situaţii, dar şi de a crea ceva complet nou.

În ce constă metodologia LEGO® SERIOUS PLAY®?

Metoda LEGO® SERIOUS PLAY® este o tehnică facilitată de gândire, de comunicare şi rezolvare de probleme în organizaţii, în echipe sau în mod individual. Se bazează pe cercetări ample din domeniul afacerilor, dezvoltare organizaţională, psihologie, învăţare şi are ca fundament conceptul “hand knowledge”. Atunci când atât mâinile, cât şi mintea sunt angajate într-un proces de creaţie, se creează noi conexiuni neuronale care pot aduce în conştient soluţii noi, pe care nu le conştientizăm înainte.

Metoda LEGO® SERIOUS PLAY® se bazează pe un set de convingeri fundamentale despre leadership şi organizaţii:

  Leaderii nu au toate răspunsurile. Succesul lor se bazează pe a-i asculta şi pe ceilalţi

 Oamenii vor în mod natural să îşi aducă contribuţia, să ia parte la un proces prin care să creeze ceva mai amplu

 De prea multe ori echipele lucrează la un nivel suboptimal, lăsând cunoştinţele unora dintre membrii echipei nevalorificate

 Trăim într-o lume care poate fi descrisă ca şi complexă şi adaptabilă

De ce să folosim LEGO® SERIOUS PLAY®?

Utilizarea imaginatiei

Utilizarea imaginaţiei

LEGO® SERIOUS PLAY® utilizează abilitatea umană de a imagina, de a descrie şi de a da sens unor reprezentări, de a iniţia schimbarea şi chiar de a crea ceva cu totul nou. Atunci când mâinile noastre sunt implicate în procesul de învăţare, are loc un proces complex care generează o încărcătură emoţională puternică. Ca un rezultat, gândurile şi ideile care sunt construite de mâna noastră nu sunt doar exprimate mult mai detailat, dar sunt şi mai usor de înţeles şi de reţinut.

Descoperirea terenului de joaca

Descoperirea terenului de joacă

Metodele tradiţionale de a lucra împreună nu oferă oportunitatea tuturor persoanelor să îşi exprime conştientizările cele mai importante. LEGO® SERIOUS PLAY® oferă o atmosferă mai puţin formală, invitând la joacă, aducând un angajament şi implicare de 100%.

Luarea deciziilor eficiente

Luarea deciziilor eficiente

În doar câteva zile, un grup sau o echipă pot avea o viziune clară, împărtăşită, oameni care sunt aliniaţi şi angajaţi unei succesiuni de acţiuni. Deodată, conştientizările şi părerile lor individuale au un impact real asupra muncii lor şi acţiunilor ce urmează a fi implementate.

Când să folosim LEGO® SERIOUS PLAY®?

LEGO® SERIOUS PLAY® este un instrument ce poate fi folosit într-un context larg:

Team building pentru un grup de persoane care lucrează împreună (dar nu neapărat se cunosc foarte bine între ei)

Găsirea celei mai potrivite soluţii pentru o problemă împărtăşită

Dezvoltarea strategiei, când toate persoanele implicate au oportunitatea să contribuie cu viziunea lor asupra obiectivelor şi provocărilor şi să o consolideze şi cu părerile celorlalţi

Crearea unei mentalităţi care este împărtăşită de toţi cei implicaţi

Înţelegerea în profunzime a punctului de vedere al celorlalte persoane

Discuţii eficiente şi constructive unde toată lumea se poate face auzită

Folosirea gândirii creative

Cum poate ajuta LEGO® SERIOUS PLAY® organizaţiile?

Când un lider sau un manager vrea să folosească potenţialul intelectual al echipei sale la maxim pentru a lucra pe probleme de afaceri complexe, cum ar fi dezvoltarea unor planuri de strategii complexe, gestionarea conflictelor, formarea şi dezvoltarea echipelor, fluctuaţia de personal şi restructurare, atunci LEGO® SERIOUS PLAY® este una din soluţiile potrivite.

LEGO® SERIOUS PLAY® a fost folosită de companii din întreaga lume ca o metodă inovativă de a spori angajamentul, încrederea şi capacitatea de înţelegere a personalului executiv, manageri şi angajaţi. Este utilizat într-o gamă largă de situaţii de afaceri, printre care:

dezvoltarea strategiei şi explorare - examinarea şi evaluarea relaţiilor cu clienţii şi partenerii externi

dezvoltare organizaţională - pentru manageri, echipe şi angajaţi individuali

inovare şi dezvoltare de produse – declanşarea gândirii creative şi transformarea ideilor în concepte concrete

managementul schimbării – facilitarea şi implementarea schimbărilor structurale şi a fuziunilor

Experienţa demonstrează eficienţa metodei LEGO® SERIOUS PLAY® şi în alte domenii, cum ar fi dezvoltarea şi testarea de scenarii, fuziuni şi achiziţii, branding, dezvoltarea leadership-ului şi a echipei, pătrunderea pe noi pieţe, eficienţa operaţională şi analiza competitivă.

Cei 4 paşi ai metodologiei LEGO® SERIOUS PLAY®

1. Provocarea

facilitatorul anunţă o provocare ce urmează a fi construită apoi din piese LEGO®

2. Construirea

participanţii construiesc din piese LEGO® modelul care reprezintă reflecţia lor asupra acelei provocări

3. Împărtăşirea ideilor

participanţii povestesc ideile şi semnificaţia pe care au atribuit-o modelului construit

4. Reflecţia

participanţii sunt încurajaţi să reflecteze asupra ce au auzit sau văzut în modelul construit

Avantajul metodei LEGO® SERIOUS PLAY® este că participanţii sunt încurajaţi:

să gândească şi să reflecteze

să contribuie la procesul de comunicare

să se asculte reciproc

să gândească şi să comunice într-un mod diferit faţă de cum sunt obişnuiţi.

LEGO® SERIOUS PLAY® exemplifică avantajele sistemului LEGO® ca un întreg. Este creativ, permisiv şi deschis. Nu stabileşte o anumită cale de urmat pentru individ sau grup, ci mai degrabă îmbrăţişează şi sprijină orice idee care ar putea apărea, încurajează dezvoltarea şi colaborarea pentru a face aceste idei mai puternice. Fiecare etapă a procesului LEGO® SERIOUS PLAY® implică construcţii cu piese LEGO®, utilizând conexiunea “mână – minte”. De aceea, tot ceea ce este discutat apoi apare din procesul de construcţie, când mâna şi mintea sunt angajate pentru a da o formă vizuală, metaforică lucrurilor şi ideilor semnificative, emoţiilor şi relaţiilor.

Etapele posibile ale unui workshop LEGO® Serious Play

1

Skils Building

Participanţii fac cunoştinţă cu metodologia LEGO® Serious Play şi construiesc modele simple pentru a se familiariza cu piesele LEGO®

2

Individual models

Partipanții construiesc modele individuale ce reprezintă viziunea lor personală asupra unei situații de afaceri la care se caută soluții

3

Landscaping/shared models

Pornind de la modelele individuale, se construiește viziunea comună a companiei pentru obiectivul urmărit și care conține viziunea integrată a fiecărui participant

4

Playing emergence and Decisions

Se construiesc diverse legături și scenarii care ar putea avea un impact probabil asupra business-ului și deciziile care rezultă din acestea , precum și crearea unui plan de acțiune

Durata unui workshop poate varia de la 1 la 2 zile, în funcție de complexitatea situației de afaceri la care se caută soluții, precum și de numărul de participanți.

La nivel global, metodologia LEGO® SERIOUS PLAY® este folosită şi implementată cu succes în companii ca:

Galerie foto - LEGO® SERIOUS PLAY®